Archiv článků

MY PRO VODU - VODA PRO NÁS

Povodí Moravy, s.p. závod Dyje, provoz Bystřice nad Pernštejnem pořádá akci MY PRO VODU – VODA PRO NÁS v lokalitě Bystřice nad Pernštejnem v úseku VVT Bystřice v zastavěném území v k. ú. Bystřice nad Pernštejnem (říč. km 10,55 ~ 13,89). Termín: 6. 4. 2018, 12:00 u ČOV Bystřice nad...
Celý článek

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Na základě  vyhlášky č. 25/2018 Sb. Ministerstva zemědělství ze dne 7.2. 2018, kterou se mění vyhláška č. 197/2004 Sb., tedy prováděcí vyhláška k zákonu č. 99/2004 Sb. O rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a změně...
Celý článek

ŠKOLENÍ A ZKOUŠKY NOVÝCH ČLENŮ

V sobotu 7. dubna 2018 v 8 hodin proběhnou zkoušky pro vydání prvního rybářského lístku. Školení bude v pátek 6.dubna 2018 v 16 hodin. Vše se koná na klubovně našeho pobočného spolku.
Celý článek

VYHLÁŠKA č. 25/2018 Sb.

  Ministerstvo zemědělství vydalo dne 7.2.2018 vyhlášku č. 25/2018 Sb., kterou se mění vyhláška č. 197/2004 Sb., tedy prováděcí vyhláška k zákonu č. 99/2004 Sb. O rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a změně některých...
Celý článek

POZVÁNKA NA VČS

Výbor PS MRS Bystřice nad Pernštejnem zve všechny naše členy na výroční členskou schůzi, která se koná v neděli 25. února 2018 od 9°° hodin v kulturním domě v Bystřici nad Pernštejnem. Po schůzi bude možné zakoupit členskou známku.
Celý článek

POVINNOST ODEVZDÁNÍ POVOLENKY

Připomínáme Všem rybářům, že mají povinnost do 15-ti dnů po skončení platnosti povolenky k lovu vrátit povolenku k lovu, evidenci docházek a úlovků a sumář úlovků uživateli rybářského revíru, který povolenku vydal. Toto se odevdává 2. ledna a 5.ledna 2018 na klubovně našeho pobočného spolku. Je...
Celý článek

SOCIOEKONOMICKÁ STUDIE

Moravský rybářský svaz a Český rybářský svaz ve spolupáci s Mendelovou univerzitou v Brně připravily socioekonomickou studii sportovního rybolovu v České republice. Zapojilo se do ní více než 4600 respondentů.   www.rybsvaz.cz/download/rada/CRS_socioekonomicka_studie_2017.pdf
Celý článek

PF 2018

Krásné Vánoční svátky a mnoho zdraví, štěstí a pohody v roce 2018 přeje Všem výbor pobočného spolku Bystřice nad Pernštejnem.
Celý článek

OMEZENÍ RYBOLOVU NA DOMANÍSKÉM RYBNÍKU

Rybolov bude omezen z důvodu závodu feedrové ligy na levém břehu  v úseku od přepadu na konec pláže. A to od 10,00 hodin v pátek  29.září 2017 do 16,00 hodin v neděli 1.října 2017. Vše bude vyznačeno tabulemi.
Celý článek

VÝSLEDKY RYBÁŘSKÝCH ZÁVODŮ

V sobotu 2.září se za přijatelného počasí konaly na Skalském rybníku  rybářské závody, kterých se účastnilo 45 soutěžících, což je více než loni. Trošku zamrzí, že se závodu účasnilo pouze sedm závodníků z Bystřice. Vložený závod sponzorů vyhrál Jaroslav Malát, druhý byl Jaroslav Hubka a třetí...
Celý článek

RYBÁŘSKÝ KALENDÁŘ

LEDEN

1. Začátek hájení bolena dravého, candáta obecného, sumce velkého, štiky obecné a okouna říčního v mimopstruhových     revírech. Začátek hájení hlavatky obecné a mníka jednovousého na rybářských revírech.

15. Poslední den pro odevzdání povolenky k lovu ryb (evidence docházek a úlovků) a sumáře úlovků.

ÚNOR

28. Poslední den k zaplacení členské známky.

BŘEZEN

15. Konec hájení mníka jednovousého na rybářských revírech.

16. Začátek hájení ostroretky stěhovavé, parmy obecné, parmy východní, podoustve říční, jesetera a vyzy v rybářských revírech. Začátek hájení jelce tlouště a jelce jesena v mimopstruhových revírech.

22. Světový den vody

DUBEN

15. Poslední den hájení pstruha obecného v rybářských revírech. Poslední den zákazu lovu všech druhů ryb v pstruhových  revírech.

16. Zahájení rybářské sezóny na pstruhových revírech.

KVĚTEN

21. Světový den rybí migrace.

ČERVEN

15. Poslední den hájení jelce tlouště, jelce jesena, bolena dravého, candáta obecného, okouna říčního, sumce velkého a štiky obecné v mimopstruhových revírech. Poslední den hájení ostroretky stěhovavé, parmy obecné, parmy východní, podoustve říční, jesetera a vyzy v rybářských revírech.

16. Zahájení lovu dravých ryb na mimopstruhových revírech.

ČERVENEC

31. Konec hájení lipana podhorního v rybářských revírech.

SRPEN

31. Poslední den lovu přívlačí v pstruhových revírech.

ZÁŘÍ

1. Začátek hájení pstruha obecného a úhoře říčního v rybářských revírech.

30. Poslední den hájení hlavatky obecné v rybářských revírech.

LISTOPAD

30. Poslední den hájení úhoře říčního v rybářských revírech.

PROSINEC

1. Začátek hájení lipana podhorního v rybářských revírech. Začátek zákazu lovu všech druhů ryb v pstruhových revírech.

31. Poslední den lovu přívlačí a čeřínkování v mimopstruhových revírech. Konec lovu dravých ryb v mimopstruhových revírech.